Kauniin lauantain kunniaksi nappasin nassukan ja matkarattaat ja teimme testin asfalttiviidakossa.

Ostimme matkarattaa avuksemme lyhyille asiointireissuille, kyläilyyn ja matkoille. Ennen risteilyä ja maailmanvalloitusta on kuitenkin hyvä testailla rattaiden toimivuus ihan kotimaan kamaralla ja ihan lähiseuduilla. Eilen testasimme matkarattaat kauppareissulla, tänään tein kävelyn neidin kanssa.

Huomasimme jo eilen, että vaikka etupyörät vapaina pitäminen takaa kunnon käännökset, etupyörien lukitseminen taas takaa tasaisen etenemisen. Siispä pyörät lukkoon, kevyt hoitolaukku mukaan, nassukka matkarattaisiin ja menoksi.

Matkarattaissamme ei ole tavaratilaa erikseen, se täytyy ottaa huomioon, kun niiden kanssa liikkuu. Suuria ostoksia ei näillä kärryillä kuljeteta. Mutta kevyessä hoitolaukussa saa kuljetettua yhtä sun toista ja kädensijoihin voi ripustaa pussukan tai kassin ja selkään voi ottaa repun. Sen sijaan rattaissa on vakiovarusteena pieni juomateline, jota myös testasin ostamalla puolen litran limun. Hyvin se kulki mukana ja oli niin cool mom- olo. ;-)

Etukäteen pohdin eniten sitä, että miten neiti reagoi, kun ei näekään minua koko aikaa kuten vaunuissa. Ongelmaa neidillä ei asian suhteen ollut, joskin jokaista vilkaisuani tervehdittiin hymyllä. Omalta kohdaltani haastavaa oli taas se, että piti tarkkailla neitin vaatetusta: ovatko sukat jalassa? Entä hattu yhä mukana? Ovatko aurinkolasit silmillä? Ei kai aurinkoa tule liikaa...? Tullessa jälkimmäinen kohta korjaantui itsestään, koska aurinko oli eri asennossa ja paistoi eri tavoin.

Rattaat olivat juuri niin kevyet työntää kuin toivoinkin. Neiti ei nukahtanut, joten jäi testaamatta, että miten se makuuasento taas säädettiinkään... Kädensijoista oli hyötyä tavaroiden kanssa (esim. ostoskärryn saattoi kiinnittää niihin), mutta kun koitti yhtä aikaa edetä ja juoda limua, niin se ei ollutkaan yhtä kätevää kuin vaunujen kanssa, joissa kahden kädensijan asemasta on yksi kaari. 

Turvallisuus oli taattua matkarattaissa erinomaisesti. Turvakaari piti neidin hyvin ja valjaat olivat joustavammat ja paremmat kuin vaunuissamme. Neidin kasvot sai suojaan, kun veti kuomua tarpeeksi pitkälle. Kuomun väri lämmittää silmääni suuresti ja olen siihen enemmänkin kuin tyytyväinen.

Kaikenkaikkiaan olen matkarattaisiimme oikein tyytyväinen. Megapitkiä reissuja niillä tuskin täällä tehdään, mutta matkoillamme ne varmasti ovat suuri apu.