Tänä kesänä pikkuisemme pääsee matkustamaan. Ennen matkaa tarvitaan toki matkarattaat.

Kävin viikolla yksikseni tekemässä alustavaa tutkimusta matkarattaiden maailmaan, kun äitini ehti sopivasti hoitaa tytärtäni muutaman tunnin verran. Juttelin pitkään asiantuntevan myyjän kanssa matkarattaista ja meidän tarpeistamme. Sain hyvän kuvan siitä, että missä mennään.

Ennen kauppaan astelemista olin lukenut Vauva-lehden artikkelin matkarattaista. Siinä oli helppoa vertailla rattaiden visuaalista ilmettä ja pohtia, että mitkä näyttäsivät myös kivoilta. Sitten suuntasin nettiin ja luin sivukaupalla äitien ja isien tuoreita kokemuksia matkarattaista ja sain lisää tietoa.

Kun sitten suuntasimme eilen koko perheen voimin "lastentarvikeliikekeskittymään" eli alueelle, jolla pääsee lyhyessä ajassa useaan alan liikkeeseen tutkimaan kaikkea mahdollista vauvojen ja lasten tarvitsemia tavaroita, olimme jo valmiiksi pitkällä matkarattaa- projektissa. Tiesimme, että haluamme matkarattaat, jotka ovat:

- kevyet

- vakaat

- kestävät lapselta toiselle

- helpot laittaa kasaan

- helpot ottaa mukaan ulkomaanmatkalle

- vauvamme kannalta mukavat

- helposti säädettävät kunnon makuuasentoon

- turvalliset, sillä neitimme venkoilee paljon 

- ja bonuksena olisi tietty kiva väri. =)

Myyjät kuuntelivat listamme läpi ja kävi aika pian selväksi, että sama merkki, jota minulle oli suositeltu aikaisemmin ja jota netissä vanhemmat olivat kehuneet, olisi meidän tarpeitamme vastaava. 

Siinä minä sitten työntelin matkarattaita ja totesin niiden vaikuttavan lupaavilta. Mies kokeili omaa tuntumaansa, mutta innostui kunnolla, kun kuuli, että matkarattaihin kiinnitetty mukiteline oli vakiovaruste. ;-)

Seuraava etappi oli tietenkin neidin mielipide. Nostimme pikkuisemme matkarattaisiin, kiinnitimme valjaat, katsoimme turvakaukalon toimivuutta ja testasimme matkarattaiden makuuasennon käytännössä. Koska perheen pieninkään ei pahemmin vastustellut, niin totesimme, että eiköhän valinta ole selvä.

Sitten tulikin kaikkien (okei, lähes kaikkien) naisten lempikohta: väri. Kysyin, että minkä värisinä matkarattaitamme löytyy. Värit olivat punainen, ruskea ja sininen. Valinta oli selvä: sininen! Se on nimittäin enemmänkin turkoosiin vivahtava sininen ja aivan mahtava väri. Olin ihaillut samaa väriä toisissa, saman merkin eri mallin matkarattaissa. Nyt saimme juuri sen väriset matkarattaat neidille. 

Matkarattaamme ovat merkkiä Peg Perego. Paketissa lukee vielä suurella Si ja completo oceano.

Olemme tässä vaiheessa innoissamme. Lähiaikoina vaunut pääsevät kunnon testiin ja ennen syksyä ne ovat pääseet testiin lähiseuduilla ja tietysti kahdella ulkomaanmatkallamme.