Tuulinen, sateinen sää on piristynyt, kun maailma odottaa malttamattomana kuninkaallisen vauvan syntymää. Minä pohdin kaiken keskellä omaa kiertoani.

Näin jo heti aamulla ilouutisen, että Cambridgen herttuatar Catherine on St. Maryn sairaalan Lindo Wing- synnytysosastolla, synnytys on käynnistynyt. Tätä kirjoittaessani royalistit ympäri maailman yhä odottavat innolla virallista ilmoitusta tulevan kruununperillisen syntymästä. Tyttö vai poika? Neitsyt vai leijona? Miten Kate voi?`Mitkä olivat vauvan mitat? Näitä kysymyksiä pohditaan.

Minä taas... Tämä on kp 28, yk1. Ennen synnytystä tämä olisi ollut se päivä, jolloin *- päivät yleensä alkaisivat. Synnytyksen jälkeen kierto venyi päivään 30, viime kierrossa se oli 31. Olen siis hieman hämilläni siitä, että pitäisikö kierron pituutena pitää 30 vai 31 päivää? Nähtäväksi jää.

Minulla on ollut raskausoireita, oh yes. Tänä aamuna meinasin oksentaa, kun haistoin kahvin - onneksi tuoksu tuli kahvilasta, jonka ohitse kävelin, joten tuoksua pääsi pakoon... Sen lisäksi paleltaa, kohdussa on tuntunut painetta, vessassa ravaan tavallistakin useammin, hiukset rasvoittuvat nopeasti, olen tuntenut samaa kipua kädessä kuin ekassa raskaudessani, nippailuja on tuntunut, lämpö on ollut koholla... Joten jännitettävää oli.

Kirjoitin oli, koska oloni tuntuu nyt siltä, ettei toivoa enää tälle kierrolle ole. Lämpöni on varmaankin laskenut, siltä tuntuu, vaikken olekaan mitannut, että onko se laskenut 37.1:stä takaisin 36.5:een. Olo on aika normaali, *- päiviä edeltävä, jolloin tekee mieli makeaa, kaikki ärsyttää, jne.

Tällä hetkellä aika tuntuu matelevan niin hitaasti... Kierron loppu tuntuu olevan ikuisuuden päässä, vaikka kaiken järjen mukaan *-päivät alkavat jo kahden, viimeistään kolmen päivän päästä. Olo on surullinen ja jo valmiiksi pelottaa, että kuinka alas mieli vajoaa, kun kp30/30 iskee kohdalle ja kipu ja vuoto alkavat.

Tiedän, että minun pitäisi ottaa tyynesti ja ajatella, että mikäki ei ole tärpännyt, voin ottaa tulevat matkamme rauhallisesti; jos jotain tapahtuisi, se ei tapahdu ulkomailla vaan kotimaassa, eikä tarvitse stressailla rv10-12 tapahtuvasta np-ultrasta. Olemme silloin täysin kotimaassa. 

Silti en riemuitse. Pitääkin palailla Twitteriin ja GreatKateWait, RoyalBaby ja muiden kuninkaalliselle vauvalle omistettujen sivujen pariin. Se piristää. Ehkä.