Olen tässä jo jonkin aikaa suunnitellut muutamien tarvikkeiden keittämistä etukäteen. Tänään vihdoinkin tartuin tuumasta toimeen.

Miehen suunnattua töihin otin esille suurimman kattilamme ja täytin siihen sopivasti vettä. Ei kun uusi liesi päälle ja hakemaan kaikki mahdolliset tavarat ja tuotteet, joita minä ja vauva ehkä tarvitsemme ja joiden käyttöohjeissa on mainittu, että ennen käyttöä ne pitää sterilisoida keittämällä.

Aloitin rintakumeilla, jotka hankin monen tutun äidin suosituksesta. Niiden keittoaika oli lyhyin, vain 3 minuuttia, joten ne saivat lillua vedessä yksin. Epäilin nimittäin vahvasti, etten löydä niitä muiden tavaroiden joukosta, jos keitän ne ison tavaramäärän kanssa...

Nostin ne varovasti kuivumaan liinalle ja lisäsin kiehuvaan veteen tutteja, tuttipullojen osia ja maidon kerääjän osat. Niitä kaikkia piti keittää 5 minuuttia.

Nyt keittiön pöydällä kuivuukin kaikessa rauhassa sekalainen seurakunta käyttövalmiita tavaroita. Voihan se olla, ettemme kaikkia niitä tule tarvitsemaan missään vaiheessa. Se on hyvin mahdollista. Mutta tällaiselle huolehtijatyypille on henkisesti paljon parempi  juttu hankkia pari juttua liikaa kuin huomata, että jotakin hyvin tarpeellista puuttuu juuri silloin kun sitä kipeästi tarvitaan.

Ja tarvikkeiden keittämisestä tuli hassu hyvä äiti - fiilis.smiley Vaikka vaaveli vielä viihtyy massussa, niin onpahan kaikki täällä valmiina häntä varten, eikä iske synnärillä paniikki, ettei ole vielä sterilisoitu tarvittavia juttuja.wink