Olen odottanut Vuodatuksen palaamista kehiin kuin kuuta nousevaa. Tässä välissä on ollut paljon aiheita, joista kirjoittaa ja varmaan käynkin niitä ajatuksia, tapahtumia ja tunteita lävitse. Tärkeintä on, että taas pääsee kirjoittamaan ja juuri vielä päivänä, jolloin vuodatettavaa riittää!

Raskaus on edennyt viikolle 37+5. Pikkuinen on siis hienosti täysiaikainen! Se on ihana ihme, jota en sairaala-aikana havainnut monen uskovan. Mutta tässä ollaan. Takana on synnytyslaitokselle tutustuminen ja synnytystapa-arvio, jossa todettiin, että voin rauhassa mennä synnyttämään; alatiesynnytykselle ei ole esteitä. Tuorein painoarvio pikkuisesta on viime viikolta, jolloin vauvamme painoksi arvioitiin 2829 grammaa, joten vaaveli on sen mukaan jo isompi kuin äitinsä syntyessään. Ja hyvä niin.

Kirjoitan tätä viestiä uudessa kodissamme. Netti toimii, suurin osa huonekaluista on koottu ja vauvan tavarat ovat kauniisti kaapissaan. Olen jopa laittanut äitiyspakkaussängyn valmiiksi odottamaan rakasta pikkuistamme. Pinnasänky ja hoitopöytä vain puuttuvat.

Eilen kävin tutustumassa lähiseutuun lyhyellä kävelyllä. Sain tepsuttelusta aivan mielettömästi energiaa ja voimaa. Löysin samalla lähikauppamme, joka on kunnon kokoinen market, jossa tietty tutustuin vauvantarvikevalikoimaan. Huomasin ilokseni, että sieltä löytyy vaikka mitä. Se on hyvä uutinen, sillä varmasti sinne tulee vaunuiltua useaan otteeseen pienille täydennysostoksille sitten kun vaaveli on saapuniut.