Nyt kun yk9 on käynnissä ja synkästä suosta ollaan pikku hiljaa nousemassa kohti toiveikkaampia tunnelmia, niin kävin lukaisemassa hedelmällisyyden lisäämisestä. Ideanani oli, että onko jotakin muuta/uutta, jota voisin tehdä lisätäkseni mahdollisuuksiamme. 

Tässä vaiheessa meillä on siis käytössä greippimehu, jota juon sen lasillisen päivittäin ja omenaviinietikka, jota saan alas ruokalusikallisen joka päivä. Koska näiden kahden kombolla ei ole mitään sen kummallisemmin tapahtunut, on aika pohtia jatkoa.

Synkkyyden keskellä ajattelin, että ehkäpä greippimehuni on juotu, ja mitäs jos tämän pullon jälkeen ei sitten enää ostaisikaan omenaviinietikkaa. Noh, nyt kun olen rauhoittunut, niin suuria tunteita ei ole suuntaan taikka toiseen. Ovulaation aikoihin minulla on hyvin ollut ovulaatiolimaa ennen näitä kikkojakin, joten hieman houkuttelisi kokeilla kierto ilman niitä sitten, kun nykyiset varastot ovat uupuneet. Siihen toki menee hetki.

Tämän päivän googlauksien tuloksena löysin kaksi uutta kikkaa harkittavaksi: superfoodeihin kuuluva maca ja vadelmanlehtitee. Macaa käytetään muun muassa seksuaalisen haluttomuuden, stressin ja kuukautishäiriöiden hoitoon. Miehillä se voi parantaa uimarien määrää ja laatua. Ei siis kuullosta ollenkaan hullummalta lisältä vauvakuumeiselle, vai kuinka? 

Olen toki realisti: se voi auttaa tai sitten ei. Se ei välttämättä sovi meille kummallekaan ja maku tökkii monilla sitä testanneilla. Hintakin saattaa olla super. Aion kuitenkin ottaa lisää selville, kun hoidan asioita ensi viikolla. Sain jo mieheltäni suostumuksen "kuurin" aloittamiseen - hän on lupautunut nauttimaan macaa omalta osaltaan, jos sitä taloon tulee. Hyvä niin! Jos macaa hankin ja se vaikuttaa niin kuin väitetään, niin mielenkiintoista nähdä sitten kierron puolivälissä, että kumpi meistä raahaa kumpaa kohti makkaria... 

Vadelmanlehtiteestäkin olen lukenut jo aiemmin. Sitä käytetään usein synnytyksen käynnistämiseen, mutta luin, että siitä voi olla apua myös kohdun ja lantioiden vahvistamisessa, joka puolestaan voi avittaa raskautumisessa. Vannomaanhan ei mennä, mutta kun asiasta luin, niin tulin sen verran uteliaaksi, että ensi viikolla etsin myös vadelmanlehtiteetä ja kysyn lisää. 

Kylminä kuukausina teetä menee aina silloin tällöin ja mikäs siinä. Voin saman tien juoda kupillisen vadelmanlehtiteetä, jos niikseen tulee. Jos se samalla johtaa toivottuun tulokseen, tärppiin ja raskauteen, niin hyvä vain.  Suurin luuloin ja ennakko-odotuksin en lähde tätäkään asiaa tutkimaan. Jotain vain haluaa tehdä ja vaikkei teetä meille tulisikaan, niin pelkkä asian pohtiminen ja selvittäminen tuntuu lohdulliselta: jotakin tehdään. Homma on edennyt edes jollakin tasolla.

Hauskin vinkki, jonka löysin, liittyy rasvattomien maitotuotteiden hylkäämiseen ja vaihtamiseen rasvallisempiin versioihin. Sen yhteydessä kun suositeltiin vauvaa yrittäville JÄÄTELÖN syömistä!  Tutkittu juttu, lukemani mukaan. Minua huvitti asia suuresti, sillä luovuin makeista asioista vuosia sitten. Olisikin hupaisaa sitten kertoa lapselle, että "sinä olet macajäätelölapsi". 

Pitäisiköhän sieltä kaupasta kantaa kotiin jotain hyvää jäätelöä ja syödä pari ruokalusikallista joka päivä ovulaatioon asti kuten monia muitakin "lääkkeitä"...?

Tietty sitä tuli kurkattua uutuusjäätelöitä eri valmistajien sivuilta ja kieltämättä muutamia herkullisia "lääkevaihtoehtoja" löytyi. Vai mitä sanoisitte litrasta valkosuklaa-kuningatarjäätelöä? Ingmannilta semmoinen uutuus näköjään löytyy.