Jokainen raskautta toivova tietää sen tunteen, kun kierto lähenee loppuaan. Toiveet heräävät, mieli pohtii ja kädet napuutelevat kovasti raskauslaskuria ja kp ja raskausoireet - googlehakujen suuntaan. En ole tässä suhteessa mikään poikkeus, en edes nyt kolmatta vauvaa kuumeillessa.

Nyt kuitenkin on jännät hetket. Kiertoni on 28 päivää (noin yleensä) ja nyt tämä kierto on edennyt jo sen ylitse. Tänään on nimittäin kp 33/28.

Tiedän, että kunnon himotestaaja olisi jo ajat sitten kolunnut kaapit, että onko siellä yhtään raskaustestiä odottamassa (minä kurkkasin vasta tänään ja totesin, että kappas, yksi testi löytyy) ja testannut saman tien. En edes tiedä, miten olen malttanut mieleni. Ehkä, koska vasta tänään testaaminen on poltellut mielessäni. 

Kun muistelen aiempia raskauksiani, otin esikoisen kohdalla varman päälle. Kierto ei ollut koskaan mennyt yli kp 33/28, joten olin aika luottavainen, kun lopulta tein testin seuraavana aamuna eli kp 34/28, jolloin testi näytti nopeasti plussaa ja esikoisemme oli vihjaissut tulostaan. Kuopusta odottaessa olin voinut pahoin jo tovin, joten uskalsin tehdä testin jo kp 28/28 aamuna. Se päivä oli myös mieheni syntymäpäivä, joka sai minut testaamaan jo. Testi näytti haileaa, mutta selvää plussaa.

Voisin siis hyvin tehdä testin jo nyt, vaikka heti, iltapissasta. Kaiken järjen mukaan siellä jotain jo näkyy, jos kohdussa on pikkuinen kasvamassa. Silti realisti minussa ei - vieläkään - uskalla. 

Tämä kolmas yritys on nimittäin kestänyt kauan. Hyvin, hyvin kauan verrattua kahteen ensimmäiseen kertaan. Siksikin olen varovaisempi. Pettymys on helpompi huomata siteessä vessassa kuin lukea raskaustestin ruudulta. Harva haluaa nähdä negatiivista raskaustestiä, kun on toivonut vauvaa reippaasti yli vuoden ja haaveillut vielä pidempään.

Kuukautiset ovat kuitenkin myöhässä. Tässä kierrossa ei ole ollut tuttua repivää kipua jo reippaasti ennen kp 28 saapumista, joten niin monessa muussa tätä ennen. Jotakin on eri tavalla kuin niin monessa kierrossa ennen tätä. Aika näyttää, että kipitänkö hakemaan raskaustestin kaapin uumenista jo huomisaamuna vai odotanko vielä hieman. Siis aina kiertopäivään 35.