Np-ultra tai nt-ultra, kutsuttiin sitä kummaksi tahansa, aina se jännittää, mutta nyt se on takana.

Eilen aamulla minua jännitti aivan valtavasti. Istuimme aamupäivällä mieheni kanssa odottelemassa uuden synnärin odotushuoneessa vuoroamme. Kätilö oli parikymmentä minuuttia myöhässä ja se vain lisäsi jännitystäni. Jännitän jokaista ultraa, lääkäriä, neuvolaa ja koetta. Np/nt-ultra eli niskapoimu/niskaturvotus- ultra ei todellakaan ole poikkeus.

Ystävällinen kätilö otti meidät vastaan. Juttelimme ensin hieman, kätilö kurkkasi tietojani ja kertasi ensimmäistä odotustani. Sitten olikin itse asian eli ultran aika. Olin aivan innoissani, että ultra olikin mahan päältä, joka on paljon miellyttävämpi kuin alakautta tehtävä ultra. 

Kun istahdin tutkimuspöydälle ja asetuin oikeaan asentoon, sanoin mielessäni rukouksen, että pikkuisella on kaikki hyvin. Jännitti aivan valtavasti.

Kätilö kertoi heti, että sydämensyke näkyy, jopa ennen kuin me sen ruudulta huomasimme. Pikkuinen liikkui, joten huokaisin helpotuksesta. Pienellä oli hikka, joten näimme, että miltä se näyttää massusta käsin. Hikasta toivuttuaan pikkuinen nukahti, joten kätilön piti hieman herätellä vauvaamme. Pieni heräsi ja heitti kuperkeikan! Ihan kuin pieni olisi sillä näyttänyt, että kyllä minä liikkua osaan. =) 

Niskaturvotuslukema oli 1mm, joka on kätilön mukaan pieni. Kahden viikon kuluttua tulevat seulan tulokset, mutta pieni lukema antaa toivoa, että se menisi hyvin. Toivotaan niin.

Ultran päätteeksi varattiin rakenneultra. Se on kesäkuussa, 3.6. Silloin saamme tietää, että onko pienellä rakenteellisesti kaikki hyvin, missä istukka sijaitsee ja, ehkä, onko meille tulossa tyttö vai poika. Aion toki kysyä.

Kätilö sanoi, että minulla tulee olemaan raskauden lopussa, noin rv 36-37 aika synnärin lääkärille synnytystapa-arvioon. Silloin ollaan viisaampia sen suhteen, että millainen synnytys on luvassa ja että kuinka ahdas lantioni oikein onkaan. Jo toivoin, että lantioni kuvataan, mutta sen näkee sitten. 

Nyt on, taas joksikin aikaa, hyvä ja rauhallinen olo. Saimme 3 kuvaa, joita voimme ihastella seuraavaa ultraa odotellessa.