Olen ajatellut viime päivinä kirjaimia RKTT ja niiden merkitystä.

Monet vauvakuumeilu- palstoja lukeneet kyllä tunnistavat kirjaimet RKTT. Tämä lyhenne tulee sanoista Raskaana Kunnes Toisin Todistetaan ja sitä käyttävät ne vauvaa aktiivisesti yrittävät vauvakuumeilijat, jotka ovat aika varmoja siitä, että heidän havaitsensa oireet merkitsevät plussaa raskaustestiin loppukuusta.

Olen pohtinut näitä kirjaimia, koska niissä on toivoa ja optimismia. Ne viestittävät mahdollisuutta ja se tuntuu hienolta. Uskon vahvasti siihen, että toivo pitää säilyttää ja unelmia pitää olla. Samanaikaisesti koitan pitää pääni tiukasti kontrollissa vauvakuumeilun suhteen.

Tiedän, että voisin sanoa olevani RKTT, koska olemme aktiivisesti yrittämässä toista vauvaa. Olemme harrastaneet vaakamamboa ilman ehkäisyä niinä päivinä, kun asialla on merkitystä. Silti toivon, etten innostu liikaa. Olen niin monesti pettynyt ensimmäisellä kierroksellamme kun yritimme esikoistamme.

Realismi on tärkeää etenkin nyt, kun menossa on kp24/30 ja loppukierto lähenee. Ensi viikolla jo tiedämme, että miten kävi. Kehoni on käyttäytynyt mielenkiintoisesti ovulaation jälkeen. Tiedän, että moni kokemistani oireista on usealle naiselle selkeä raskausoire, mutta en uskalla ajatella niin, vaan etsin normaaleja selityksiä oireilleni. Monen oireen osaan selittää, mutten kaikkia. On vain pidettävä pää kylmänä ja odotettava.

Onnekseni ensi viikolla on luvassa muuta ajateltavaa parin päivän aikana...