Järjestelin keittiönkaappeja ja törmäsin vanhaan tuttuun edelliseltä yritysajalta: macaan.

Maca on superruoka, joka voi vaikuttaa positiivisesti sekä miehen että naisen hedelmällisyyteen. Ostin sitä esikoista yrittäessämme, yrityskierrolla 9. Kokeilimme sitä ilman sen kummempia odotuksia yhdessä jäätelön kanssa. Kyseinen kierto toi toivotun plussan ja tyttäremme.

Vitsailin jo macaa aloittaessamme, että olisipa hassua, jos tulisin raskaaksi ja voisimme kutsua vauvaamme "macajäätelövauvaksi". Oikeasti en tiedä, että auttoiko maca minua raskautumaan tuolloin, mutta mahdollistahan se toki on. Toki otimme rennosti, sillä tiesimme olevamme niin kiireisiä kriittiseen aikaan, että onnistuminen voi olla mahdotonta - ja ajatuksemme suuntautuivat vauvaprojektin sijaan muihin asioihin ja vauvaodotukset suuntautuivat kiertoon 10, jota ei sitten tullutkaan. Monen asian summa jokainen raskaus varmasti oikeasti on, mutta tuskin macasta haittaakaan on. Siksi pussukan löydettyäni myös jätin sen esille.

Kun pohdin välipalaani, muistin macan. Nappasin siis pienen kulhon, otin vähärasvaista vaniljajugurttia, hieman mysliä ja töpsäytin mukaan hieman macaa. Olkoon se apukeino tälläkin kertaa, muttei oteta liikaa paineita. 

Aion ostaa lähiaikoina tuoreempaa macaa, mutta sitä ennen aion käyttää vanhan pussukan loppuun. En aluksi aikonut mainita macasta mitään miehelleni, mutta hän kun halusi jälkiruoaksi sopivasti jäätelöä, minä ojensin macapussin hänelle ja kehoitin häntä ottamaan hieman macaa jäätelönsä kanssa. Mies vitsaili hyväntuulisesti luulleensa, että tällä kertaa "douppaaminen" aloitetaan vasta myöhemmin, mutta ripotteli silti kiltisti macaa jäätelön päälle.

Maca on siis palannut ruokavalioon. Aion laittaa sitä pieniä määriä (max. 1 tl) jugurtin joukkoon päivittäin ja katsoa, että mitä tapahtuu. Maca on superruoka, jonka pitäisi vaikuttaa muun muassa stressiä vähentävästi ja naisen kuukautiskiertoa säännöllistävästi, joten nämä kaksi asiaa jo sinänsä ovat minulle tarpeeksi painavia syitä käyttää macaa tällä hetkellä. Ties vaikka yritysstressiää ei tulisikaan ja kuukautiskiertoni muuttuisi takaisin 28-päiväiseen! Ja, toki, plussa olisi myös kiva asia. ;-)