Ystäväni tupareissa oli paljon kiinnostavia asioista: uuden kodin ihastelu (jota olemme puoli vuotta odottaneet), jutustella ystävien kanssa kaikessa rauhassa ja minun kannaltani lisäbonusta asiaan tuli ystäväni miehen puoleisten ystävien myötä, sillä he kumpikin odottavat.

Illan keskustelunaiheet vaihtelivatkin asunnoista kakkuihin, kasveista lastenvaatteisiin. Kun kuulin sanat "Brio" ja "Emmaljunga", oli pakko kysäistä, että millaiset lastenvaunut kahden muun odottajan perheeseen on tulossa. Emmaljungat molemmille. Mies kuuli keskustelua perhehuoneista, minä kyselin kummaltakin odottajalta, että koska heidän pikkuistensa lasketut ajat ovat. Kesäkuussa ja heinäkuussa, joten minä tulen siinä viimeisenä. Massuni oli muuten hupaisasti kooltaan siitä väliltä; ei isoin eikä pienin.

Oli kyllä todella mukavaa jutella raskaudesta! Kuulin raskausdiabeteksesta, baby showereista, vaatehankinnoista. Vertailimme kokemuksia lastenvaunujen hankkimisesta ja pinnasängyistä. Oli rauhoittavaa kuulla, että muillakaan ei ole kaikki valmista; ei, vaikka esikoinen saattaa saapua maailmaan siinä Juhannuksen tienoilla.  Voin siis ottaa rauhallisesti, ainakin toistaiseksi.

Pesänrakennusvietti on vain herännyt., joten pitäisi jo päästä laittamaan kaikki valmiiksi...