Etukäteen olen pohtinut, että miten pärjään sokerirasituksessa. Mielessä siintävät pahat muistot lapsuudesta, jolloin testattiin laktoosi-intoleranssi juomalla veden näköistä litkua ja tulos oli selvä ennen testituloksia, kun voin pahoin. Eikä tehnyt mieli vettä moneen vuoteen sen jälkeen.

Tiesin etukäteen, että rv 24-28 välissä sokerirasitus sitten koittaa. Ajan sain varata itse ja päättää päivän. Kun tein varauksen netissä, sain todellakin päättää ihan itse, ilman ylimääräistä säätöä. Ensi keskiviikkona menen heti aamusta juomaan litkuja ja toivomaan parasta.

Kun luin ohjeen, alkoi hieman hirvittää. Ei se, että ennen koetta pitää paastota 12 tuntia, sen tiesin ja olin henkisesti varautunut asiaan. Mutta ne useat verikokeet eivät viehätä piikkikammoista pätkääkään! Eikä se, että koe voi kestää 2-5 (!) tuntia. Se 5 siinä kauhistutti, sillä olin henkisesti varautunut kahteen tuntiin, jonka kokeen sanottiin vievän.

5 tuntia on pitkä aika olla syömättä, maha ryhtyy vaatimaan sapuskaa viimeistään puoli tuntia heräämisestä. Ja kun saa herkästi päänsärkyjä jos ei ota vitamiinejaan aamulla tuttuun aikaan ja/tai on pitkään syömättä.

Eli onnea vain minulle ensi viikolle!