Kukapa olisi arvannut, että simppeli ostosreissu muuttaa viikonlopun suunnitelmat? Niin meille joka tapauksessa perjantaina kävi.  Nimittäin marsujen ruokavarasto kaipasi täydennystä, joten suuntasimme tuttuun eläinkauppaan hakemaan marsujen suosikkimuonaa. Samalla saimme liput messuille, joissa on yhtä aikaa Lapsimessut, PetExpo, ModelExpo, Outlet ja Kädentaitomessut.

Lauantaille olimme jo suunnitelleet menoa elokuviin ja liput oli noudettu. Olikin siis rennon lauantain sijaan noustava aikaisin ja suunnattava messuille hyvissä ajoin. Mieheni hieman aamulla vitsaili asiasta, ei sitä kun yleensä olla jo matkalla jonnekin, kun kello lyö 8 lauantaiaamuna. Mutta mikäs siinä, hyvää harjoitusta aikaan, jolloin vaaveli päättää noin 5.30, että päivä on alkanut. Puhumattakaan ajasta, jolloin unta ei pahemmin olekaan, kun pikkuinen herää vähän väliä. Tämä on suorastaan lastenleikkiä. 

Messuilla suuntasimmekin heti alussa Lapsimessujen puolelle. Odotin innolla odottajien puolen luentoja, mutta harmikseni kiinnostavinta luentoa ei ollutkaan. Tutustuimmekin kaikessa rauhassa vaunuihin, sittereihin, tuttipulloihin, vauvanvaatteisiin, lastenruokiin ja katselimme, kun lapset innoissaan nauttivat eri pisteiden ohjelmista jumpasta piirtämiseen. 

Saimme heti kättelyssä banaanit, purkin mangososetta, taaperoiden mysliä, purukumia ja ksylitolipastilleja. Ostin Kädentaitojen puolelta muutamia uusia leivontamuotteja ja katselin vauva-aiheisia muotteja pitkään. Mies innostui ModelExpo- puolen lentävistä pienoismalleista ja hurjaa vauhtia radalla kiitävistä pienoismalliautoista. Molemmat äimistelimme lautasen kokoisia korvapuusteja.

PetExpossa odotimme innolla näkevämme marsuja, mutta esilä oli vain muutama, sillä ne olivat vuorollaan näyttelyssä ja vain esillä hetken. Katselimme frettien, kanien ja koirien agilityä ja kuljimme kanien ja lemmikkirottien häkkien ohitse. 

Näiltä messuila ei tuliaisia pikkuisille löytynyt, ei marsupikkuisille eikä vaavelille. Ideoita sen sijaan kyllä ja päivä oli mukava, joskin jalat ja selkä olivat hyvin kiitollisia kahden tunnin leffaistumisesta. Loppuilta menikin omalla kohdallani sohvalla levätessä ja olin täysin valmis untenmaille jo klo 20.